Monday, June 30, 2014

Автономните автомобили на Гугъл


Гугъл реши да развива автономни автомобили. Звучи невероятно, нали? Според един от съоснователите Сергей Брин, компанията ще произвежда автомобили, които ще се движат съвсем автономно, без да изискват човешка намеса и съответно няма да имат волан и педали. Nice, eh?! Както беше репликата на Коцето. Максималната им скорост ще бъде около 40 км/ч.

Ето какво споделят от компанията: " Ще бъдат проектирани да се движат напълно безопасно както за хората в автомобила, така и за останалите. Няма да разполагат с волан, педали за газ или спирачка, защото няма да имат нужда от тях - сензорите и софтуерът на автомобила ще вършат всичко. Планираме засега да създадем около 100 прототипа, които ще разполагат с някои ръчни настройки, нужни за да се проведат тестовете с автомобилите (от бета тестерите:). Но в последствие серийно произведените гугъл-коли ще имат съвсем елементарно и изчистено контролно табло, неприличащо на никое от сегашните автомобили. Колата ще ви отведе сама до вашата дестинация само с натискането на един единствен бутон. Това ще бъде важна стъпка в подобрението на мобилността на много хора, а също и в пътната обстановка."


Допуска се, че ще бъдат въведени някои функции, които вече са реалност, например Гугъл Maps, Places, гласовия контрол, гласов асистент.
Ето и видео от Google Self-Driving Car Project

5 удачни решения за компактен цифров фотоапарат

Aко е вече време за подмяна на стария ви фотоапарат, тук в Какво, къде ще опитам да направя подбор с 5 от успешните компактни цифрови фот...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...