Friday, June 27, 2014

Защитете своя Android телефон от вируси


В сравнение с персоналния компютър, заплахата от вируси, които биха полазили вашия Android смартфон е сравнително малка. За съжаление, всяка платформа, която привлича милиони потребители, и което потенциално би могло да съдържа лична информация като имейл адреси, банкови данни, информация за кредитни карти и потребителски имена/пароли, винаги ще представлява интерес за лошите :). Затова е важно да знаете как да защитите своите данни намиращи се на телефона.

Не са много познатите вируси, които могат да повлияят на вашия Android телефон. Един от най-известните е троянски-SMS вирус, известен като Fakeplayer. Този вирус е в състояние да изпраща SMS съобщения от заразени телефон към номера с добавена стойност, без потребителят да има представа за това, докато пристигне сметката за телефона.

Друг е Gingermaster, който е бил използван, за да краде информация за потребителя от заразеното устройство (включително потребителското ID, СИМ детайли и IMEI номера). Тази информация би могла потенциално да се използва за клониране на вашия телефон, в резултат да ви пристигнат големи сметки за разговори, които никога не сте провели
. 
DroidFungFu  е различен дава въможност на хакери да получат back door достъп до дадено устройство, след което да копират или изтриват файлове, съхранени в телефона.
 
Как да защитите Android-а си от вируси.

Още след като пуснете новия си телефон, инсталирайте антивирусен софтуер. Изтеглете го от Google Play след като естествено се логнете в своя Google акаунт, в противен случай не бихме успели да стартирате Google Play. Съществуват достатъчно голям брой анти-вирус приложения за Android телефони, също както и при компютрите. Ще срещнете познати имена като Avast, Kaspersky, AVG (моят фаворит) и т.н. Изберете си и инсталирайте, а също и конфигурирайте каквото е нужно, ако програмата го изисква.
Инсталирането на приложения от сайтове или магазини за приложения, различни от Google Play Store създава възможност за вирусна инфекция.


Софтуерна актуализаця - правете ъпдейти на антивирустната си програма. Системните актуализации, често отстраняват досегашни "дупки" и слабости на софтуера, които потенциално биха могли да бъдат използвани от злонамерени приложения.

No comments:

5 удачни решения за компактен цифров фотоапарат

Aко е вече време за подмяна на стария ви фотоапарат, тук в Какво, къде ще опитам да направя подбор с 5 от успешните компактни цифрови фот...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...