Tuesday, July 1, 2014

6 невероятни дестинации в Китай

Китай е повече от страна, това е цивилизация съществувала цели хилядолетия. Няма еднозначен отговор на въпроса какво човек е добре да разгледа най-напред и кои места да посети. Хиляди интересни локации ви чакат, стига да се решите да отидете все пак. 
В последните десетилетия тече бурна модернизация, която се вижда във всеки един аспект.  Отчетливият контраст между безупречно запазените и поддържани стари сгради и реликви и резултатите от тази бурна модернизация е точно това, което прави съвременен Китай една безкрайно интересна дестинация.

1. Kunming
Kunming е икономически, индустриален и културен център в югозападната част на Китай. Свързан е с железопътен транспорт от всички големи градове на Китай. Мекият климат го прави добро място за посещение по всяко време на годината




2. Долината Jiuzhaigou  
в миналото този край е бил описван като вълшебна страна, заради многобройните си водопади, заснежените карстови планини, цветни езера, които са толкова кристално чисти, че спокойно може да се види дъното. Той е и местообитание на гигантски панди, макар че шансовете да ги видите са малки.

3.Hangzhou
Прочут заради естествените си красоти, Hangzhou и неговото Западно езеро са увековечени от безброй поети и художници. През 13 век Марко Поло описва града като един от най-красивите и величествени в света. Най-популярната гледка в Hangzhou е Западното езеро заобградено от древни сгради и градини. Тук можете да видите пагоди, храмове и ферми за чай.





с

 4. Yangshuo е магнит за туристите заради неповторимата атмосфера и ниските цени. Красиви карстови планини, невероятна природа, древни храмове и пагоди.






5. Xi'an 
Преди много години бил началото на пътя на коприната, бил е също една от четирите древни столици на Китай. Някои от най-известните му забележителности Глинената армия - защитниците на гробницата на първия китайски император.




6. Пекин 
Столицата на Китай си остава една от най-популярните дестинации. Градът е на повече от 3000 години, а голяма част от неговата история е е съхранена и можете да разгледате най-различни интересни неща като площад Тянанмън, Забранения град, Националния музей на Китай, както и летните дворци.




5 удачни решения за компактен цифров фотоапарат

Aко е вече време за подмяна на стария ви фотоапарат, тук в Какво, къде ще опитам да направя подбор с 5 от успешните компактни цифрови фот...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...